2015. július 29., szerda

Barátság?!

A mai bejegyzés tulajdonképpen a levelesládából való, de a súlya miatt úgy döntöttem, hogy teljes bejegyzés lesz belőle. A levél tartalma (és a téma is ezáltal)... *dobpergés*... Létezik-e igazi fiú-lány barátság!





Talán senki számára nem új keletű az a beszélgetésdarab, amikor a lány azt mondja a fiúnak: "Én, szeretlek! Mint barát..." Sokan, sokféleképpen próbálták már megfejteni, hogy létezhet-e igaz barátság férfi és nő között. A választ pedig azt hiszem a "sorok között" kell keresni. A válaszok pedig sokszor igen meglepőek... Egy kedves ismerősöm adott erre a kérdésre frappáns és lényegre törő választ: "Szex előtt, vagy szex után?"
A kérdésnek pedig igenis van valóság alapja. Ugye örök közhely az, hogy nem létezik ilyen fajta barátság, mert az egyik fél mindig többet akar és ez valószínűleg így is van. Viszont mi van akkor, ha a két fél már megpróbálta együtt, de nem működött? Így az esélye megnő annak a verziónak, hogy igen, létezik... A másik magyarázat, hogy az ágyjelenetek után "kisül a szexuális feszültség" és a vonzalom ezzel együtt megszűnik(mondjuk ez szerintem baromság, mert ha jó volt aszex akkor bizony mindkét fél kívánni fogja a másikat)... Azt hiszem a veszélyek itt is fennállnak, hiszen ami egyszer volt, az újraéledhet és ez az érzelmekre vagy a vágyakra hatványozottan igaz. Ezzel együtt megjelenik a féltékenység, a túlzott ragaszkodás és még több millió apró zavaró és ellehetetlenítő tényező. Így tehát visszatérünk az alapvető problémához: valaki mindig többet akar. 
Megjegyezném, hogy szerintem az ideális kapcsolat az amikor a párod egyben a legjobb barátod is. De itt most teljesen másról beszélünk, mert ugye az általános kérdés és felvetés azt igényli, hogy a fiú és lány között barátságon kívül ne legyen más.
Egy másik nem éppen ép elméjű barátom teóriája szerint a fiú-lány barátságra egyetlen mód van, és két apró kitételnek kell eleget tennie. Az egyik fél (mindegy, hogy a fiú vagy a lány) legyen iszonyatosan csúnya és ezzel együtt legyen homoszexuális. Így elkerülhető az, hogy a másik fél beleszeressen és ugyebár ő sem fog beleszeretni. Talán tényleg ez az egyetlen járható út. Mert akárhonnan is nézzük, a sok együtt töltött idő vonzalmat fog kelteni, vágyat ébreszt és érzelmeket 
generál. Sajnos rá kell jönnünk: nem létezik igaz barátság fiú és lány között, kivéve egy pár (valljuk be, elég valószínűtlen) esetet... 
Ma úgy döntöttem, hogy egy idézettel búcsúzom, ami azt hiszem igaznak bizonyul:

"Téved, aki azt mondja, hogy nincs fiú-lány barátság, hiszen van, 
csak az egyiküknek fáj, mikor beszélgetnek."



3 megjegyzés:

  1. Nos, tényleges barátság, nem tudom van e, de nekem vannak fiú haverjaim (nem barát, annyira nem bensőséges a kapcsolat). Bár, belegondolva van fiú barátom is. És sosem volt gond a nemi különbség. Bár, eleinte tetszett a srác, ahogy irtad, majd megmondta, nem viszonzott a dolog. De barátok maradtunk. Szerintem lehet. De tény, egyikkel sem feküdnék le! Az tabu mindenki elött, aki nem a párom. És számomra csak egy fiú létezik, aki az életben és ágyban is társam. :)
    Meg, egyszerű. Beszélni kell.

    VálaszTörlés
  2. Régen azt hittem van. Aztán összejöttünk : )) most leszünk 5 évesek. : )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na erről beszéltem... Amikor a legjobb barátod a párod... És ez gyönyörű amúgy... :) Irigyellek titeket :)

      Törlés