2015. június 1., hétfő

Levelesláda: Csillagos ég

Nos akkor, úgy érzem ez a bejegyzés tökéletes lesz témaindítónak, bár nem levélben kaptam a kérdést, hanem személyesen.

A szituáció annyi, hogy egy kedves barátommal való beszélgetésnél vetődött fel a kérdés, vajon mivel tudná meglepni a kedvesét, ami azon felül, hogy nem kerül sokba, merthogy csóróság van, romantikus és olyan, hogy eldobja az agyát tőle.



Hát jöjjön a válasz... Egy Senki így romantikázik:
Az alapötlet annyi, hogy nincs romantikusabb mint a kedveseddel a fűben fekve nézni a csillagos eget. Ebből kiindulva vetődött fel bennem a kérdés, mi lenne ha az illető plafonjára varázsolnánk az éjszakai égboltot.
A kivitelezéshez csupán a kedvesünk szobájának plafonjára, egy kér ecsetre, valamint némi foszforeszkáló festékre van szükségünk(lehetőleg olyanra, amelyik világosban színtelen!). A festék általában minden dekor üzletben fellelhető, és egy 30 grammos tégely (ez elég 2 szobára is) ára 1000-1500 Ft körül mozog. Ha sikerült birtokba venni a szobát, csupán annyi a dolgunk, hogy a plafonra pöttyöket festünk, majd száradás után egy-két óra erejéig égve hagyjuk a villanyt.
A hazaérkező kiválasztottunkat ezután letakart szemmel lefektetjük az ágyra, majd lekapcsoljuk a villanyt, és Tádáááá! Készen is van a csodás meglepetés.
A kis ajándékot teszteltem, a siker garantált...


Amennyiben nem akarjuk a szobát kifesteni, mert nem mutatna jól, vagy esetleg ahol olyan az illető kora, a szülők nem engedik, hogy "összebarmoljunk" mindent, van másik megoldás is. Ez pedig a "Lávalámpa szerű virágtartó"!
Szintén költséghatékony, és mutatós a dolog.
Szükségünk lesz egy befőttes üvegre (lehetőleg valamilyen nagyobb méretűre), néhány kavicsra, foszforeszkáló festékre, valamint egy virágcserépre és persze virág sem árt bele.
A kavicsokat beleszórjuk a befőttesüvegbe, majd erre folyatjuk rá a festéket, és miután kicsit összeráztuk a kavicsokat, tökéletesen befogja őket a festék(persze nem teljes mértékben, és pont ettől fog jól kinézni) és persze az üvegre is jut belőle. Fontos! Az üveget jól mossuk ki és törüljük meg, mert a piszkos, zsíros üveget nem fogja meg a festék! Ha ezzel megvagyunk, már csak a cseréptartó tálkát kell belehelyeznünk az üveg nyílásába(itt a méretekkel kell kicsit játszani, hogy pont passzoljon bele), és belerakni a virágot.
Beismerem, ez bonyolultabb, viszont nagyon jól néz ki, és tökéletes ajándék. (Persze ennek vannak variációi, pl. amikor kihagyjuk a köveket és csak az üveget pöttyözzük be, de legyetek kreatívak)


1 megjegyzés:

  1. :D :D :D :D :D :D :D :D Még szerencse, hogy nem vagyok romantikus lélek :D Elég a szabad ég meg egy sör :D De azért mindkettő szuper ötlet :)

    VálaszTörlés