2015. május 30., szombat

Pedro Sierra - Szívhang

Sokaknak megfordulhatott már a fejében, hogy egy-egy dal kinek mit jelent. Arra gondoltam, hogy kiszakítok egy pár dalt az emlékeimből és lekaparom nektek, hogy melyik mit is jelent számomra.





Első ránézésre a szerelmes rap netovábbja a szám. Igaz, hogy természetesen a végső lökést egy lány megjelenése adta az életemben, de a valóság egy kicsit azért más mint a dalban hangzik, hiszen ekkor még az ég világon semmi nem volt köztünk a leányzóval egy minimális érzelmi szálnál. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a lánnyal a dal elkészítése után majdnem egy évvel jöttünk össze és az sem tartott túl sokáig, bár az érzelmi szál a mai napig megvan, de sajnos a külső körülmények mindig elviszik más irányba az egészet.
Na ez az amit az amerikai love-storykat kedvelő hallgatóknak egy dalszövegíró a büdös életben nem vallana be. A dal nem úgy készült, hogy szerelemtől elvakultan elkezdtem írni a dallamra a szöveget... Én elsősorban költőnek tartom magam, verseket írok, de van hogy egy-egy ütős 2 vagy 4 soros jön ki belőlem, amit egy kis füzetbe feljegyzek és ott tartogatom... Nos ez a zene valójában nem egy lányról szól, hanem legalább 3-ról. Az egyik lány az akibe tényleg szerelmes voltam, a második egy plátói szerelem(leírtam hogy az mi is egy előző bejegyzésben), és a harmadik pedig a fentebb említett lány. Maga a szöveg szinte ilyen 2 és 4 sorosokból lett összeollózva, persze átkötésekkel. Tehát igazából egy-egy költői képen kívül semmilyen más értelme, és jelentése nincsen(persze utalások ezekre a személyekre vannak).
Összességében a dal a szerelmes zenék közé tartozik és állítólag azok között is egész jó. Viszont az igazság az, hogy a dalban számomra irónia van egy rakat ami leginkább a klippel együtt jön elő. A klipp alapötlete ugye egyértelmű: Van a lány, akivel együtt vagyunk,minden jó, minden happy, a végén pedig az ágyban egy üzenet vár: elhagytak... A főhös pedig az üzenetet arrébb dobja, "majd úgyis lesz másik" alapon... Mert a mai világban sajnos ez így működik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése