2015. június 14., vasárnap

Korkérdés? Nem kérdés...

Nos, ismét hoztam egy fecnit a levelesládámból. Azt előre leszögezem, hogy a válaszaimmal nem célom megbántani senkit, aki a véleményemet kéri, az viselje el, hogy elmondom azt amit egyes esetekről/dolgokról gondolok. És ez a levél is olyan, ami azért kicsit felkavarta a lelki világomat.


Dé levele:


Szia!
Régóta olvasom a blogodat és úgy döntöttem megkérdezem a véleményedet egy dologról. A barátnőm állítja hogy szerelmes a mostohatesómba. Tudni kell, hogy a bátyám jóval idősebb nálunk (33 éves), míg a barátnőm csak 16. A barátnőm eléggé furán viselkedik, ha szóba jön ez a dolog mert tereli a szót, de látszik rajta hogy oda van tesómért, mindig a nyakán lóg, komolyan, olyan mint egy csaholó csivava. A bátyámat már kérdeztem, hogy mi van közöttük, ő annyit mondott, hogy jól elvan a csajjal meg egyszer részegen kavart vele kicsit, de neki is megmondta, hogy lehetetlen hogy kapcsolat legyen köztük. Viszont ettől függetlenül azt látom, hogy ugyanúgy beszélgetnek napi szinten órákat meg barátnőm egyfolytában nálunk lóg, de velem alig beszél, mert csak tesómmal foglalkozik. Mit gondolsz erről? Lehetséges hogy van közöttük több és hazudnak? Mert bátyám eléggé érdekes figura, kicsit antiszoc, magánakvaló, én nővel nem láttam már legalább 5-6 éve, de lehet hogy több is. Egyáltalán van értelme egy ilyen kapcsolatnak, hogy ennyi a korkülönbség?




Húha. Hol is kezdjem. Mivel nem láttam őket és nem is ismerem, így nehéz arról véleményt mondani, hogy mi lehet köztük.
Az egyik verzió, hogy plátói szerelemről van szó (amiről korábban már itt írtam) és a barátnőd áhítozik a lehetetlen után (akkor is mocskos betegnek tartom, hogy olyan kell neki aki szinte az apja lehetne), és a bátyádnak meg mivel eddig nem volt sok sikere a csajoknál, mocskosul tetszik, hogy körberajongják, ezért nem küldi el a picsába. Bátyádat megértem, főleg ha barátnőd jól is néz ki, mert megtartja a távolságot, de tetszik neki és ezért közel engedi, meg ha a barátnőd az értelmesebb fajta akkor még jól is szórakozik.
A másik verzió, hogy tényleg van köztük valami, ami viszont mocskosul beteges és a pedofília határát is súrolja. Az még oké, hogy a barátnőd így érez, hiszen gyerek. De a bátyád ebben az esetben... Hát... Inkább semmit nem mondok rá.
Másik megközelítésből, általánosságban: A korkülönbség mindig egy olyan dolog, ami azért érzékeny pont. Minél fiatalabb valaki, annál inkább számít, mert egy idősebb embernek ugyan tetszik, hogy egy jól kinéző fiatal embernek kell, viszont gondolkodásban, célokban sehol nincsenek egymáshoz. A korkülönbség szerintem ahogy az emberek idősödnek, akkor kezd eltűnni. De én feleslegesnek, gyerekesnek és valamilyen szinten (kövezzetek meg) még talán elítélendőnek is tartom ha egy mondjuk 25 éves lánynak 45 éves párja van. Mert ez mindkét részről beteges, és pszichológiai eset. Viszont ha egy 45 éves nőnek van 65 éves párja, az már kezdi súrolni az elfogadhatóság határát, mivel ott már nem biztos, hogy annyira megvannak a testi/gondolkodásbeli/életcélbeli különbségek.
Visszatérve a te esetedre, biztos hogy egészséges kapcsolat nem lesz közöttük, de ne próbálj meg közbelépni, illetve max bátyáddal próbálj meg beszélni, mert barátnőd ellenséggé fog nyilvánítani, ha megpróbálod lebeszélni, mivel az ő szeme előtt tuti hogy olyan köd van, hogy a cipője orrát nem látja, de bátyád talán van annyira komoly ember, hogy megérti, hogy még ha tetszik is neki az hogy ilyen figyelem kíséri, ezzel a kislányt totál tönkre fogja tenni hosszú távon lelkileg és szellemileg is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése