2015. október 22., csütörtök

Egy Zombi Naplója - Dominique Know

Ahogy azt észrevehettétek, mostanában kicsit ritkábban érkezik bejegyzés a blogra. Ennek az oka egy új projekt, amibe belekezdtem és az olvasónapló keretében ezt most körül is írnám nektek. Egy új blogról van szó ami az Egy Zombi Naplója címet hordozza magán. 


A blog kinézete még nem végleges, fejléc sincsen (persze amire ti ezt a bejegyzést olvassátok már lehet készen van) így azzal most nem foglalkoznék, végeredményben tuti kissé félelmetesen fog kinézni. A történet 2031. November 24-én hétfőn indul Perk City városában, amikor az egyik helyi cég nagy bejelentést tesz, miszerint megalkottak egy gyógyszert amivel a szív és az érrendszerek betegségeit képesek lesznek teljes mértékben gyógyítani. Aztán az egyik beteget aki kísérleti jelleggel kapott a gyógyszerből, másnap fura tünetekkel és állapotban hozzák vissza a kórházba. A sztori igazából innen indul be, de hadd ne írjak spoilert az egész történethez, inkább olvassatok bele. Ami érdekes lehet, az a cím. Több kérdést is felvet a Zombi Naplója elnevezés. A cím a naplószerű leírásra utal és arra, hogy minden fejezet egy-egy nap eseményeit írja le. Elsősorban a főhős, Dominique Sierra történetben elfoglalt szerepe és útja vet fel kérdéseket. Azaz miért zombi írja a naplót és vajon van-e összefüggés ebben a tekintetben a főszereplővel. Azt hozzá kell tennem, hogy a fentebb írt "olvassatok bele" dolog nem biztos, hogy teljesen működőképes, mivel viszonylag sok a történetben a visszatérő orvosi kifejezés, vagy megnevezés amik a sztori során csak egyszer van mindig elmagyarázva így a találomra beleolvasok című játék során lehet, hogy az olvasó nem fog mindent teljesen érteni. Maga az iromány sok dolgot ötvöz a zombis filmek/sorozatok/játékok világából és erre viszonylag sokszor utal az amúgy kissé sorozat és filmfüggő főszereplő, mert többször említésre kerül a Walking Dead, a Resident Evil, vagy a Legenda vagyok is. 
Annak ellenére, hogy alapvetően a történetben hullák járkálnak és harapdossák le az emberek különböző testrészeit, nem mondanám igazán horrornak a történetet. Aki mindenhol vérről és cafatokban lógó emberdarabokról akar olvasni, kicsit el kell hogy keserítsem, mivel sokkal inkább a jellemfejlődésen, az érzelmi háttéren és a probéma megoldásának nehézségei kapnak majd hangsúlyt, persze a szerelmi/romantikus szál(ak) és a zombik kaszabolása közben. Egy szó mint száz, aki szereti a zombis filmeket/játékokat azt biztosan leköti majd a történet, de mindenki megtalálhatja benne azt a szálat ami kedvére való...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése